Notícies

La Coral Albada de Granollers celebra els 40 anys amb l’espectacle 'Living the Requiem'

El proper 7 de febrer, el Teatre Auditori de Granollers acollirà el nou espectacle de la Coral Albada de Granollers: Living the Requiem, una proposta multidisciplinar creada amb motiu de la celebració del 40è aniversari de l’entitat. L'obra de Forrest està composada sobre un text litúrgic, una missa de rèquiem (una missa de difunts), però amb una característica molt especial que es desmarca de les misses de rèquiem tradicionals: “és un rèquiem per la vida i no per la mort”. Forrest proposa una narrativa pròpia apropant l’obra a un àmbit més terrenal i qüestionant aquests dos conceptes.

La creació Living the Requiem aglutina nombroses disciplines artístiques sobre l’escenari: “música coral, música instrumental, dramatúrgia, cant líric, poesia...”, va explicar el director, afegint que “en la primera part, més teatral, podrem conèixer al Carles, un home qualsevol amb un somni molt peculiar: anar al seu propi funeral en vida”. Les intervencions dels diferents personatges ens aproparan al món creat per Dan Forrest. “La segona part és més musical”, va dir el director Dani Mendikoa a la presentació de l'espectacle que va tenir llo aquest dimarts al mateix teatre. Un espectacle amb majúscules amb la participació de gairebé un centenar d’artistes a l’escenari: 80 cantaires del cor, 5 actors i actrius, un pianista, un organista i una ballarina. 

Un cop estrenat, l’espectacle sortirà de Granollers per presentar la seva proposta a Esparreguera (15 de febrer), Terrassa (29 de febrer) i Montserrat (2 de maig). 

La presidenta de la federació, Ester Lara, va voler aprofitar la presentació per donar les gràcies a totes les persones que han fet viva la Coral Albada durant aquests 40 anys, en especial, a la seva presidenta honorífica Carme Piguillem, monja Vedruna professora de cant i música de les escoles Vedrunes de la ciutat de Granollers. Lara va recordar que Piguillem va dirigir durant més d’una dècada la formació de la coral i va arribar a formar una pre-coral amb més de 60 Pueri Cantores, participant en les misses de la nostra Parròquia de Sant Esteve de Granovelles, seu actual de la Coral Albada.

Actualment la Coral Albada està formada per 4 formacions: Coral Sol Ixent Petits, Coral Sol Ixent Grans, Coral Albada i Cor Rogent, amb més de 80 membres. “La Coral s’ha consolidat amb nom propi dins del moviment coral de Granollers, la Federació Catalana de Pueri Cantores i forma part, també, de la junta del Moviment Coral Català”, va afegir Ester Lara. 

Entrades a la venda als següents enllaços

Granollers: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio/c/3054-living-the-requiem.html

Esparreguera: https://lapassio.net/living-the-requiem/

Terrassa: https://centrecultural.koobin.com/index.php?action=PU_evento&Ev_id=1718&idioma=CA